Έκτακτη Ανακοίνωση: Δασικές Πυρκαγιές στην Ελλάδα – Ενημέρωση Πυροσβεστικής

Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου 2023, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, προέβη σε έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των δασικών πυρκαγιών που χαρακτηρίζουν τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται από τον κ. Αρτοποιό ως “ακραία επικίνδυνες”, καταγράφηκαν 83 νέες δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες, επιβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Νέας Αγχιάλου, επικίνδυνες αναζωπυρώσεις παραμένουν σε εξέλιξη, με το 112 να έχει ήδη εκδώσει πέντε ειδοποιήσεις για την εκκένωση 12 οικισμών. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η τεράστια δυναμική της φωτιάς παραμένει ανεξέλεγκτη.

Στη Ρόδο, η προσπάθεια για τον περιορισμό διάσπαρτων αναζωπυρώσεων συνεχίζεται, ενώ στον Ασπρόπυργο Αττικής, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο ανακύκλωσης επαγγελματικού χώρου έχει περιοριστεί. Τέλος, η φωτιά που ξέσπασε στα Ανωγειατά Άρτας είναι υπό εξέλιξη.

Ο Αντιπύραρχος κ. Αρτοποιός τόνισε τον “ακραίο” κίνδυνο πυρκαγιάς που υφίσταται σήμερα και που αναμένεται να παραμείνει υψηλός και την επόμενη ημέρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Επανέλαβε την έκκληση προς όλους τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την προσωπική τους ασφάλεια.

NotosOnline με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση