Έκτακτη Ενημέρωση Αντιπύραρχου Ιωάννη Αρτοποιού για τις Δασικές Πυρκαγιές

Σε ένα πρόσφατο και έκτακτο μήνυμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, μίλησε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η ενημέρωση δόθηκε το βράδυ της 19ης Ιουλίου 2023, στις 22:30, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Αντιπύραρχος Αρτοποιός, ο οποίος είναι επίσης εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, δημοσίευσε την έκτακτη ανακοίνωση σε συνέχεια των πρόσφατων γεγονότων. Ο σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να κρατήσει το κοινό ενήμερο για την εξέλιξη των πυρκαγιών και των προσπαθειών για την κατάσβεσή τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κυρίως στη Δυτική Αττική και στη Ρόδο και όλοι οι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό τους.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λευκόχωμα της Λακωνίας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τις απογευματινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε σύλληψη άνδρα στη Μεσσηνία ο οποίος ομολόγησε για 3 διαφορετικές πυρκαγιές. Αυτή τη στιγμή κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εισηγήθηκε στις Περιφέρειες της χώρας τη λήψη αποφάσεων για πρόσθετες απαγορεύσεις διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις περιοχών όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στην κατηγορία 3, 4, ή 5.

Και αύριο αναμένεται να επικρατήσουν ακραίες συνθήκες. Παραμένουμε σε επιφυλακή.

Σας ευχαριστώ».

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση