Εορτασμός της Μεγάλης Παρασκευής: Επιτάφιοι και προσκύνημα στο κέντρο των Μοιρών

Σε ατμόσφαιρα ευλάβειας και κατάνυξης, η Μεγάλη Παρασκευή βρήκε τους πιστούς να συγκεντρώνονται στους Ιερούς Ναούς των Μοιρών για να παρακολουθήσουν την Ιερή Ακολουθία και να προσκυνήσουν το Θείο Δράμα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, κ.κ. Μακάριος, προΐσταται στην Ιερή Ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Τοπικές αρχές, όπως ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Μοιρών κ. Γιώργος Κουκουλάκης, και ο Διοικητής του Α. Τ. Φαιστού κ. Καρανδινός, συμμετείχαν στην τελετή. Μετά την Ιερή Ακολουθία, ο Επιτάφιος οδηγήθηκε προς το κέντρο των Μοιρών, όπου στήθηκε μια εξέδρα μπροστά από το Δημαρχείο. Σε αυτή την τοποθεσία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Επιταφίου του Αγίου Νεκταρίου με τον Επιτάφιο του Αγίου Γεωργίου.

Η πλατεία των Μοιρών γέμισε από πιστούς που συμμετείχαν στη λαμπρή εορταστική διαδικασία, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής ενώθηκαν για να τιμήσουν τη Μεγάλη Παρασκευή. Η εκδήλωση ανέδειξε τη βαθιά πίστη και παράδοση που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια αυτής της ιερής περιόδου.