Επέτειοι Ιστορίας και Πολιτισμού Συναντιούνται στη Μιλάτο: Αφιέρωμα στα 200 Χρόνια από τα Γεγονότα του Σπηλαίου και στα 60 Χρόνια Χρήστος Λεοντής

Δύο αξιοσημείωτες επετείοι σμίγουν στο λιμανάκι της Μιλάτου, που είναι μέρος της τοπικής κοινότητας Βραχασίου του Δήμου Αγίου Νικολάου, υπενθυμίζοντας μας την ιστορία και την καλλιτεχνική δημιουργία.

Καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από τα ιστορικά γεγονότα του Σπηλαίου της Μιλάτου, επίσης την άλλη σημαντική επέτειο – τα 60 χρόνια από την έναρξη της μουσικής καριέρας του Χρήστου Λεοντή.

Γνωστός για τα εμπνευσμένα τραγούδια του που ξεπερνούν τα γενρικά όρια, ο Χρήστος Λεοντής έχει συνθέσει μια πληθώρα έργων, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων “Καταχνιά”, “Καπνισμένο Τσουκάλι”, “Αχ Έρωτα”, “Παραστάσεις”, “Καντάτα Ελευθερίας”, και “Ερωτας Αρχάγγελος”.

Στην εξαιρετική του καριέρα, ο Λεοντής συνεργάστηκε με πολλούς εξέχοντες καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Λόρκα, Σολωμό, Ρήγα, Βάρναλη, Ρίτσο, Αναγνωστάκη, Βρεττάκο, Χειμωνά, και Ελευθερίου.

Στο πλαίσιο της τιμής προς αυτές τις επετείους, ο ΠΑΟΔΑΝ συνεργάζεται με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου για τη διοργάνωση μιας μουσικής εκδήλωσης.

Η συναυλία, που πραγματοποιείται την 24η Ιουνίου στο Λιμανάκι της Μιλάτου, χαρακτηρίζεται από τη μουσική του Χρήστου Λεοντή, και περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Αγίου Νικολάου και των καταξιωμένων ερμηνευτών Μίλτου Πασχαλίδη, Ιωάννας Φόρτη και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, το έργο “Καντάτα Ελευθερίας” θα είναι το κεντρικό θέμα, ενώ θα παρουσιαστούν επίσης κομμάτια-σταθμοί του Χρήστου Λεοντή.

Σε αυτήν την ελεύθερη προς το κοινό συναυλία, ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα τιμήσει τον Χρήστο Λεοντή για τη σημαντική του συμβολή στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση