Επιτυχημένη Διοργάνωση του Παραδοσιακού Αλωνίσματος στη Μονή Μαλεβιζίου

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, επικροτεί την άψογη διοργάνωση του παραδοσιακού αλωνίσματος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του Μαλεβιζίου.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από την τοπική κοινότητα, η γιορτή του παραδοσιακού αλωνίσματος στη Μονή Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής με τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες, συγκεντρώνοντας μια αξιοσημείωτη προσέλευση του κοινού.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, έδωσε τα εύσημα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και παράδοσης της περιοχής, απολαμβάνουν πλήρης στήριξης από το Δήμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία του αλώνισμα και του άλεσμα των σταχιών σε παραδοσιακό χειρόμυλο. Από μικρούς σε μεγάλους, όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν πώς παράγεται το αλεύρι από τα στάχια με τη χρήση του βολόσυρου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους καλλιτέχνες Ρινακάκης Νίκος (λύρα-τραγούδι), Μανώλης Χατζιμάρκος(λαούτο), Γωνιανός Γιάννης (λαούτο-μαντολίνο) και από το χορευτικό συγκρότημα «Οι Αορείτες».

NotosOnline με πληροφορίες από το Δήμου Μαλεβιζίου.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση