Επιτυχής απεγκλωβισμός 10 Ελλήνων από το Σουδάν με τη βοήθεια της Ιταλίας

Σήμερα, 24 Απριλίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε την επιτυχή απεγκλωβισμό 10 Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν με τη συνδρομή της Ιταλίας. Η ομάδα των απεγκλωβισμένων περιλαμβάνει Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο Τζιμπουτί και είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα σήμερα, ένα γαλλικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί, μεταφέροντας δύο Έλληνες τραυματίες, όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Εξωτερικών χθες. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και η Επίτιμη Πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί βρίσκονται εκεί για την υποδοχή των απεγκλωβισμένων Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Στο πλαίσιο του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Ιταλό ομόλογό του, Antonio Tajani, για την ουσιαστική βοήθεια της Ιταλίας στον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν.

Επιπλέον, η διαδικασία και ο συντονισμός με εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμάχους για τον απεγκλωβισμό των υπολοίπων Ελλήνων και των μελών των οικογενειών τους βρίσκονται σε εξέλιξη.