Ερωτηματικά από τη νέα φωτογραφική προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού του Υπουργείου…

[ad_1]

Κοινοβουλευτική Ερώτηση από τον Χάρη Μαμουλάκη

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν από νέα προκήρυξη για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Υπουργείο Οικονομικών, αναδεικνύει ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών με τη συνυπογραφή 22 ακόμη Βουλευτών.

«Την ώρα που η ανεργία καλπάζει, η Κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να νοιάζεται για τα ‘’δικά της’’ παιδιά και να ακολουθεί διαδικασίες που, αν μη τι άλλο, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτή η κατ’ εξακολούθηση τακτική αντιμετώπιση του Κράτους ως φέουδο από τον κ. Μητσοτάκη, είναι καταδικαστέα από το σύνολο της κοινωνίας. Περιμένουμε εξηγήσεις.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η προκήρυξη αφορά την πλήρωση δέκα θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, με στόχο την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας με προσωπικό υψηλών προσόντων, δεξιοτήτων και σχετικής εμπειρίας, για την ανάλυση της υφιστάμενης φορολογικής πολιτικής, την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων, το σχεδιασμό και την υποβολή σχετικών προτάσεων. Όμως, παρά το γεγονός ότι το γνωστικό αντικείμενο για τις συγκεκριμένες θέσεις άπτεται σπουδών οικονομικών, διεθνών σχέσεων και νομικής, εντούτοις έχει προστεθεί και η ειδίκευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για δύο από τις δέκα θέσεις.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ζητούνται απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με πως τεκμηριώνεται η συνάφεια του πτυχίου και της ειδίκευσης σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το γνωστικό αντικείμενο των δύο προκηρυσσόμενων θέσεων της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής.

[ad_2]