Η Ο. Ε. Σ. Κ. ζητά ρυθμίσεις για όλες τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές


Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ζητώντας νέες ρυθμίσεις και παράταση για την ένταξη στο πρόγραμμα ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης:

Προς

Yπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά αυτή την χρονική περίοδο, σας μεταφέρομε την αγωνία και τον προβληματισμό των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της Κρήτης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις συσσωρευμένες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, με το μεγαλύτερο μέρος τους να έχει δημιουργηθεί από χαμένες ρυθμίσεις των 12/24 ή και 120 δόσεων.

Κύριο αίτημα μας είναι να συμπεριληφθούν οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές (ακόμα και αυτές των 12/24 δόσεων που έχουν απωλεσθεί) στη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων και όχι μόνο οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επίσης ζητάμε να παραταθεί η ημερομηνία οριστικοποίησης της ρύθμισης, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο για όσους εκκρεμούν αιτήσεις εκκαθάρισης εισφορών προς ενημέρωση του ΚΕΑΟ, για να μπορούν να ρυθμιστούν συνολικά οι οφειλές.

Οι παραπάνω προτάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε βάθος χρόνου.

Σε αντίθετη περίπτωση, μεγάλο μέρος των οφειλών θα παραμείνει ανείσπρακτο γιατί πολλές επιχειρήσεις με συσσωρευμένα προ πανδημίας χρέη, δεν αντέχουν να αποπληρώνουν ταυτόχρονα τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις μεγάλες καταβολές που αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις των 12/24 δόσεων”.- Advertisment -

Ακολουθήστε το notosonline.gr στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

- Advertisment -