Καύσωνας Σαρώνει την Ελλάδα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με την Κρήτη να αναμένεται επίσης να πληγεί από αυτόν τον καύσωνα.

Από την Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023, υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι βόρειες επικράτειες της ηπειρωτικής Ελλάδας και οι κεντρικές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου προβλέπονται να φτάσουν τους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Ενώ το εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας αναμένεται να φτάσει στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα και η νησιωτική χώρα δε θα αποφύγει τον καύσωνα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη αναμένεται να φτάσουν τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Η Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023, θα δει την κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό της Θεσσαλίας θα φτάσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και η νότια Κρήτη θα βιώσουν τιμές θερμοκρασίας από 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα ή ακόμη και να αυξηθούν κατά μερικούς βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές. Αναμένεται ότι η μείωση της θερμοκρασίας θα έρθει από τη Δευτέρα, όπου οι προβλέψεις δείχνουν μια μικρή πτώση στις θερμοκρασίες, αλλά η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.

Συνιστάται στους πολίτες να παραμείνουν δροσεροί, να πίνουν αρκετά υγρά, να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες της ημέρας με την πιο έντονη ζέστη και να ελέγχουν τακτικά τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υγεία ευαίσθητη στη ζέστη.

Επίσης, καλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τον κίνδυνο πυρκαγιών, να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει φωτιά και να ειδοποιούν άμεσα τις αρχές σε περίπτωση εμφάνισης καπνού ή φλογών.

Θα παρέχουμε περαιτέρω ενημερώσεις καθώς η κατάσταση εξελίσσεται.

NotosOnline με πληροφορία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση