Κρήτη: 43 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Σαράντα τρεις παραβάσεις βεβαιώθηκαν χθες, Τρίτη, σε πολίτες στην Κρήτη επειδή δεν φορούσαν μάσκα σε χώρους, όπου επιβάλλεται.
Συγκεκριμένα 29 πρόστιμα κόπηκαν στα Χανιά, όπου από τα ξημερώματα της Τρίτης, η μάσκα επιβάλλεται και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ δύο στο Ρέθυμνο, 11 στο Ηράκλειο και ένα στο Λασίθι.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.


Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 50.642 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:


11 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 2 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.

1 παραβάση για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στα Ιόνια Νησιά.

3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

362 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(62) στη Θεσσαλονίκη,
(49) στην Κεντρική Μακεδονία,
(43) στην Κρήτη,
(36) στην Αττική,
(35) στη Στερεά Ελλάδα,
(25) στο Νότιο Αιγαίο,
(24) στη Δυτική Ελλάδα,
(20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(18) στη Θεσσαλία,
(16) στο Βόρειο Αιγαίο,
(13) στην Ήπειρο,
(11) στην Πελοπόννησο,
(6) στα Ιόνια Νησιά και
(4) στη Δυτική Μακεδονία.


Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 9.033 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 9.024 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.


Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 101 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες 2 στη Μύκονο, 7 σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας Σαντορίνη, Ανάφη και 2 στη Σύρο.


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.