Λέσβος: Ναυάγιο με τρεις νεκρούς μετανάστες

Στη θαλάσσια περιοχή “Προβοσκίδα” ανατολικά της Λέσβου, τουλάχιστον τρεις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 16 διασώθηκαν όταν το σκάφος τους βυθίστηκε. Οι έρευνες και οι διασωστικές επιχειρήσεις συνεχίζονται.

Σήμερα το πρωί, τουλάχιστον τρεις μετανάστες κατέληξαν και περισσότεροι από 16 διασώθηκαν, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή “Προβοσκίδα”, ανατολικά της Λέσβου. Το σκάφος, που μετέφερε περίπου 41 μετανάστες, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Μετά τον εντοπισμό λέμβου σε βραχώδες σημείο της περιοχής, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ξεκίνησε άμεσα έρευνες. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης, δύο περιπολικά σκάφη, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από ξηράς επιχείρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως κανένας από τους διασωθέντες δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο) κατά τον εντοπισμό τους. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι δυσμενείς, με ανέμους βορειοανατολικούς εντάσεως 6 μποφόρ.

Οι έρευνες και οι διασωστικές επιχειρήσεις συνεχίζονται, καθώς οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και να διασώσουν πιθανούς επιζώντες και να διαπιστώσουν την τύχη των υπόλοιπων επιβαινόντων στο βυθισμένο σκάφος.

Εικόνα από το Λιμενικό Σώμα

L.X. NotosOnlne

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση