Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών γίνονται ενεργοί πολίτες και επισκέπτονται Δημαρχείο και Δημοτική Βιβλιοθήκη

Οι μαθητές της έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών πραγματοποίησαν σήμερα μια ξεχωριστή εκδήλωση ως ενεργοί πολίτες, επισκεπτόμενοι τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μοιρών και το Δημαρχείο, όπου γνώρισαν τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και συζήτησαν για τις ανάγκες του σχολείου και της περιοχής τους.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα παιδιά ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και αργότερα, στο Δημαρχείο, ξεναγήθηκαν από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Δια βίου μάθησης, Πολιτισμού, Βασιλεία Αρμουτάκη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λήψη αποφάσεων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και να μοιράσουν μεταξύ τους ρόλους του Δημάρχου, του Γραμματέα και των Δημοτικών Συμβούλων, προσομοιώνοντας μια συνεδρίαση του συμβουλίου.

Υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, τα παιδιά διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, το σχολείο, τους χώρους παιχνιδιού, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το περιβάλλον και την οδική ασφάλεια. Οι μαθητές ήταν καλά προετοιμασμένοι και ενημερωμένοι σε καίρια θέματα που απασχολούν το Δήμο.

Ο Δήμαρχος, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις γνώσεις, τις ερωτήσεις και την ενημέρωση των μαθητών, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να γίνονται κοινωνοί από μικρή ηλικία, ώστε να αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της προσφοράς και της συμμετοχής στην κοινωνία. Επίσης, ευχαρίστησε τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξή τους και δήλωσε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντοτε ανοιχτή για τους μαθητές και τις ανησυχίες τους.

Η επίσκεψη των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημαρχείο, καθώς και η συμμετοχή τους στην προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν παράδειγμα ενεργής και υπεύθυνης συμμετοχής των νέων στην κοινωνική ζωή και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την περιοχή τους.