Ουκρανία: Δύο ομογενείς νεκροί και έξι τραυματίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικών, δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν, στις αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία, μεταξύ των έξι Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί είναι και ένα παιδί.

Οι δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Φωτοφραφία αρχείου από τον Robert Waghorn / Pixabay