Εκμισθούμενο σκάφος με τέσσερις υπηκόους Ιταλίας προσάραξε το απόγευμα της Παρασκευής σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Μαλίων, στην Κρήτη. Οι επιβαίνοντες κατάφεραν να αποβιβαστούν με ίδια μέσα και εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος.
Η Λιμενική Αρχή Χερσονήσου ενημερώθηκε για την προσάραξη και στην περιοχή έσπευσαν δύο ιδιωτικά σκάφη, στα οποία επέβαιναν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Κατά την άφιξή τους διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες είχαν ήδη βγει από το σκάφος χωρίς να χρειαστούν συνδρομή για την αποβίβασή τους.
Ανελκύστηκε στη στεριά – Δεν διαπιστώθηκε ρύπανση
Το σκάφος, το οποίο είχε υποστεί υλικές ζημιές από την προσάραξη, ανελκύστηκε στη συνέχεια με ασφάλεια στη στεριά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου του σκάφους έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά και προσκομιστεί βεβαίωση αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.
NotosOnLine










