Το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida προσάραξε στο λιμάνι του Κατάκολου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Σήμερα το μεσημέρι, το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida με σημαία Παναμά, προσάραξε σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το πλοίο μετέφερε 3256 επιβάτες και 1261 μέλη πληρώματος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή θαλάσσια ρύπανση.

Στις μεσημβρινές ώρες σήμερα, το κρουαζιερόπλοιο MSC Splendida, αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διαδικασία απόπλου του προς το λιμάνι του Πειραιά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ως αποτέλεσμα, το πλοίο προσάραξε σε μια λασπώδη περιοχή του λιμανιού Κατάκολου.

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Με τη βοήθεια των ιδίων μέσων του πλοίου και του Ρυμουλκού Λιμένα, το MSC Splendida αποκολλήθηκε από τη λασπώδη περιοχή και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του Κατάκολου.

Το Λιμεναρχείο Κατάκολου επέβαλε απαγόρευση απόπλου για το πλοίο, μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Επιπλέον, απαιτείται η επιθεώρηση του πλοίου από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή του PSC – PARIS MOU, προτού επιτραπεί η επαναφορά των δραστηριοτήτων του.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση