Συγκρούση Φορτηγών Πλοίων Κοντά στη Χίο

Σύγκρουση πλοίων σημειώθηκε σε Διεθνή Ύδατα εντός της ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, 9 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά της Χίου. Το περιστατικό αναγνωρίστηκε και καταγράφηκε άμεσα από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα δύο εμπλεκόμενα πλοία ήταν το φορτηγό πλοίο “ΑΝΤ” υπό σημαία Βανουάτου με 13 μέλη πληρώματος και το φορτηγό πλοίο “POTENTIA” υπό σημαία Σιγκαπούρης με 19 μέλη πληρώματος.

Αμέσως μετά την αναφορά της σύγκρουσης, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης κινητοποίησε επτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ επιπλέον παρείχαν βοήθεια ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι και σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής κατέπλευσε στην περιοχή.

Στο πλοίο “ΑΝΤ”,  ένας διασώστης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατεβιβάστηκε από το δεύτερο ελικόπτερο SUPER PUMA για να αξιολογήσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τη σύγκρουση και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή παραμένει προτεραιότητα για το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση ενώ διεξάγονται περαιτέρω έρευνες για την ακριβή αιτία της σύγκρουσης.

NotosOnline με πληροφορία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση