Συλλήψεις στην Πιερία για διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και εξοχικές κατοικίες

Ομάδα διαρρηκτών που διέπραξασαν 50 διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και 5 σε εξοχικές κατοικίες στην Πιερία το τελευταίο τετράμηνο, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Στις 30 Απριλίου 2023, μια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πιερία οδήγησε στη σύλληψη τριών ημεδαπών ανδρών που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένη κλοπή. Δύο συνεργοί τους, των οποίων τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί, κατηγορούνται επίσης για διακεκριμένη κλοπή.

Η ομάδα, που λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, κατηγορείται για τη συστηματική διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς, εξωκκλήσια, παρεκκλήσια και εξοχικές κατοικίες στην Πιερία. Μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του 2023, διαπράχθηκαν 50 διαρρήξεις σε ιερούς ναούς, εξωκκλήσια και παρεκκλήσια, καθώς και 5 διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες στην Πιερία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των θυμάτων, η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 8.500 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σε δύο κατοικίες που χρησιμοποιούσε ένας από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικά εργαλεία, βαριοπούλα, λοστοί, τσεκούρια και άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, ανακαλύφθηκε μια ηλεκτρική συσκευή που είχε κλαπεί από ιερό ναό στην Πιερία.

Το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για τις παράνομες ενέργειές τους κατασχέθηκε επίσης. Κατά την έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φακός και δύο ζευγάρια γάντια εργασίας.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει την πιθανή συμμετοχή των κατηγορούμενων σε άλλα εγκληματικά επεισόδια στην περιοχή. Επιπλέον, προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν επιπλέον μέλη της συμμορίας και να ανακτήσουν τα κλοπιμαία, ώστε να επιστραφούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε συμμορία, κλοπή, διάρρηξη και παραβίαση ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και θα ξεκινήσει η δικαστική τους διαδικασία.