Συνάντηση στο ΥΑΑΤ για την Κτηνοτροφία στην Κρήτη

Σε μία σημαντική συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, συζήτησε με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης, αντιμετωπίζοντας θέματα που τους απασχολούν και τους στόχους για το μέλλον.

Την ανάγκη για αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρουν το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης. Τονίζοντας επίσης την σημασία του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Βοηθημάτων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και του Ελληνικού Ταμείου Αγροτικής Ασφάλισης (ΕΛΓΑ).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην είσοδο 6.000 νέων κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων στον τομέα, ένα γεγονός που προκάλεσε θετική αντίδραση. Επιπλέον, επισήμανε την δέσμευση για συνεχή υποστήριξη των κτηνοτρόφων, με έμφαση στην ενίσχυση της κατάρτισης και της εκπαίδευσης τους.

Επαναλαμβάνοντας την στρατηγική της κυβέρνησης και εκφράζοντας την πίστη στην φιλοσοφία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την αποφασιστικότητα για την συνεχή προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα.

Η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία για να ανταλλάξουν απόψεις και να εξετάσουν τις στρατηγικές για την επικείμενη περίοδο, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιδιώκει την δημιουργία ενός ανθεκτικού και δυναμικού τομέα κτηνοτροφίας στην Κρήτη.

NotosOnline

Δείτε την ανάρτηση του κ. Αυγενάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση