Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι για τη διακίνηση αμνοεριφίων ενόψει Πρωτομαγιάς

Η Ομάδα Εργασίας Ελέγχων Πάσχα, υπό την εντολή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμου Κεδίκογλου, ενισχύει τους ελέγχους σε όλα τα στάδια διακίνησης αμνοεριφίων ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Υφυπουργού, οι υπηρεσίες ελέγχου πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη κινητικότητα, ελέγχοντας τη διακίνηση προϊόντων από τις πύλες εισόδου και τους τόπους παραγωγής, μέχρι τους χώρους πώλησης. Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε σημεία εισόδου, οδικό δίκτυο, σφαγεία, κεντρικές κρεαταγορές, ψυκτικές αποθήκες και σημεία λιανικής πώλησης.

Μέχρι την 15η Απριλίου, από τους 2.218 στοχευμένους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί, διαπιστόθηκαν 72 παραβάσεις. Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς επιβλέψης και της επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης.

Η αποτελεσματικότητα της Ομάδας Εργασίας Ελέγχων Πάσχα έχει αναγνωριστεί από τον Υφυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποδειγματική συνεργασία των υπηρεσιών, όπως του ΥΠΑΑΤ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, της ΔΙΜΕΑ, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ.

Με την εντατικοποίηση των ελέγχων για τη διακίνηση αμνοεριφίων ενόψει της Πρωτομαγιάς, η Ομάδα Εργασίας Ελέγχων Πάσχα επιδιώκει την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, συμβάλλοντας στην αποτροπή παραβάσεων και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων που φθάνουν στους καταναλωτές. Η δέσμευση των ελεγκτικών υπηρεσιών στη διασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς, ενώ θα λειτουργεί και ως αποτρεπτικός παράγοντας για τους παραβάτες.

Στόχος αυτών των ελέγχων είναι να διασφαλιστεί ότι η διακίνηση των αμνοεριφίων θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των νόμων και των κανονισμών που ρυθμίζουν την αγορά, καθώς και να προστατευθεί το κοινό από πιθανές απάτες και προβλήματα ποιότητας.

Οι ενέργειες αυτές ενισχύουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην αγορά και εξασφαλίζουν τη διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας προϊόντων στην περίοδο της Πρωτομαγιάς. Επιπλέον, οι ενέργειες αυτές αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα των αρχών να καταπολεμήσουν την απάτη και να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία της αγοράς.

NotosOnline