Το Λιμενικό διασώζει 47 μετανάστες σε παραλία της Λακωνίας, ένας άνδρας νεκρός

Χθες βράδυ, το το Λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112” για την ύπαρξη περίπου 50-60 αλλοδαπών στην παραλία Αρφίγκια του Νέου Οίτυλου Λακωνίας. Άμεσα, ομάδες έρευνας και διάσωσης μετέβησαν στην περιοχή για να παρέχουν βοήθεια.

Με την άφιξή τους, εντόπισαν 47 άτομα (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι) που βρίσκονταν στην ξηρά, καθώς και τη σορό ενός άνδρα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβαινόντων, όλοι οι μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια λίγες ημέρες πριν και κατάφεραν να βγουν στην ξηρά με δικές τους δυνάμεις. Ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός κατέληξε κατά τη διάρκεια του ταξιδίου.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, μια ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών πραγματοποίησε υποβρύχια αυτοψία για τον εντοπισμό ενδεχομένων εγκλωβισμένων, χωρίς ωστόσο να βρεθούν περαιτέρω θύματα.

Οι 4 ανήλικοι και 3 γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για ιατρικές εξετάσεις, ενώ οι υπόλοιποι επιβίνοντες θα μεταφερθούν στο Γύθειο. Η προανάκριση του περιστατικού διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση