NotosOnLine
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnLine
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnLine
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Ρέθυμνο

Διάκριση του Δήμου Ρεθύμνης για την ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων

2 Μαρτίου 2022
A A
εμπορικό κατάστημα
10
SHARES
508
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Η θετική ανταπόκριση των Ρεθυμνιωτών στην ανακύκλωση των ρούχων και υποδημάτων, ενδεικτική της περιβαλλοντικής τους συνείδησης, κατατάσσουν το Ρέθυμνο στην 5η θέση πανελληνίως μεταξύ των 60 Δήμων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης τη χρονιά που πέρασε.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Δημήτρη Λελεδάκη η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων «Recycom», με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Ρεθύμνης, κατά την χρονική διάρκεια του 2021, συλλέχθηκαν συνολικά 122.235 κιλά ρούχων και παπουτσιών από τους κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης και περιαστικά.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι Δήμοι που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις είναι ο Δ. Αθηναίων, Δ. Ηρακλείου Κρήτης, Δ. Γλυφάδας και Δ. Ηλιούπολης, δηλαδή Δήμοι πολύ μεγαλύτεροι σε πληθυσμό, στους οποίους, κατά συνέπεια, έχει εγκατασταθεί και μεγαλύτερος αριθμός κάδων.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η κατάταξη έγινε με βάση τα συνολικά κιλά και όχι την αναλογία κιλά/κάτοικο ή τον αριθμό κάδων, το Ρέθυμνο, παρότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνον στην πόλη και στο Ατσιπόπουλο, αναλογικά φαίνεται να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Με διαπιστωμένη λοιπόν τη θερμή ανταπόκριση των δημοτών, η εταιρεία προτίθεται να τοποθετήσει 10 επιπλέον κάδους στην πόλη, προκειμένου να εξυπηρετούνται κάτοικοι περιοχών που δεν διαθέτουν τους κόκκινους κάδους.

Στη συγχαρητήρια επιστολή του ο διαχειριστής της εταιρείας κ. Βαγγέλης Αράπης, ευχαριστεί το Δήμο για την άψογη συνεργασία και τους/τις Ρεθυμνιώτες/-ισσες για τη συμβολή τους «στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της συνείδησης συνυπευθυνότητας που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία, υπήρξε συνεπής στις συμβατικές υποχρεώσεις προς το Δήμο Ρεθύμνης, ενισχύοντας το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου με την τακτική προσφορά ειδών που διανεμήθηκαν στους δικαιούχους συμπολίτες.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας συγχαίρουν κι ευχαριστούν τους/τις συμπολίτες/-ισσες για την έμπρακτη συνδρομή τους στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, υποστήριξης της ανακύκλωσης και εξασφάλισης ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, μέσα από την ενίσχυση του έργου που προσφέρουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου.

Έχει αξία η ανταπόκριση και συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών, μια δράση με μετρήσιμο περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα.

Γι’ αυτό και ελπίζεται ότι θα συνεχιστεί και θα ενισχύεται διαρκώς, με τη συνδρομή μας και τη συνειδητή επιλογή μας να ωφελούμε έμπρακτα τόσο στους ανθρώπους όσο και στο φυσικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

  • Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στον Δήμο Αγίου Βασιλείου
  • Αμάρι: 5η συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού
  • Διαδικασία κατεδάφισης των ετοιμόρροπων κτισμάτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου: Στον ανακριτή 35χρονος Ισραηλινός – Τι ερευνάται για το μπάρμπεκιου

Η εβδομάδα που πέρασε: Οι φωτιές, η κόντρα για τα νοσοκομεία και η κούπα του ΟΦΗ

Καλημέρα Κυριακή 16 Αυγούστου: Τι καιρό θα κάνει σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν

Ετικέτες: ΑνακύκλωσηΔήμος ΡεθύμνουΡέθυμνο
Κοινοποιήστε4Tweet3
Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Εκδήλωση μνήμης για τους 25 εκτελεσθέντες της Γέργερης και της Νυβρίτου στην Παναγία Χανουτιά
Ηράκλειο

Γέργερη – Νύβριτος: Μνημόσυνο για τους 25 εκτελεσθέντες του 1944

16 Αυγούστου 2026, 05:10
Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.
Ρέθυμνο

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Ζητά υπογείωση του δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ

16 Αυγούστου 2026, 04:29
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στις εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη
Ηράκλειο

Δεκαπενταύγουστος στην Κρήτη: Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ευγενίου από Παλιανή και Νέα Αλικαρνασσό

16 Αυγούστου 2026, 03:52
Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου όπως φαίνεται από την παραλία του Πλακιά
Ρέθυμνο

Σε Red Code όλη η Κρήτη – Η εικόνα μετά τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο

15 Αυγούστου 2026, 12:05
Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου όπως φαίνεται από την παραλία του Πλακιά
Ρέθυμνο

Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

14 Αυγούστου 2026, 22:44
Ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ
Ηράκλειο

Τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηρακλείου–Μοιρών: Απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι

14 Αυγούστου 2026, 22:24

Δημοφιλή

Κρητικό γλέντι τον Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη

Δεκαπενταύγουστος 2026: Tα γλέντια 14 και 15 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2026
Φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου όπως φαίνεται από την παραλία του Πλακιά

Μεγάλη φωτιά στα Σελλιά Ρεθύμνου – 63 πυροσβέστες και 4 ελικόπτερα στη μάχη

14 Αυγούστου 2026
Η παράσταση «Ευτυχώς… Δυστυχής» της Θεατρικής Ομάδας Αγίας Γαλήνης

«Ευτυχώς… Δυστυχής»: Δύο θεατρικές βραδιές στην Αγία Γαλήνη

13 Αυγούστου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.