Εξιχνιάστηκε η Υπόθεση Πυροβολισμού του 29χρονου στις Μοίρες

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία, ο τραυματισμός ενός 29χρονου που σημειώθηκε χθες στις Μοίρες Ηρακλείου. Αν και αρχικά το περιστατικό είχε παρουσιαστεί ως τροχαίο ατύχημα, η έρευνα αποδεικνύει ότι ο νεαρός είχε δεχθεί πυροβολισμό.

Χάρη στη χρήση τεχνολογίας καμερών ασφαλείας, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητο από το οποίο προέρχεται ο πυροβολισμός, καθώς και τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας έδειξαν το αυτοκίνητο του θύματος να ακολουθείται από ένα δεύτερο όχημα, σε μια διαδρομή λίγο έξω από τις Μοίρες, με κατεύθυνση το Ηράκλειο. Ο επιβάτης του δευτέρου αυτοκινήτου ήταν ένας 22χρονος, που επέστρεψε από μια εκδήλωση.

Οι κάμερες απαθανάτισαν τις στιγμές που τα αυτοκίνητα σταματούν, οι οδηγοί τους βγαίνουν και φαίνεται να διαπληκτίζονται. Το “θερμό” επεισόδιο κορυφώνεται με τον πυροβολισμό του 29χρονου από το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνεται με ταχύτητα.

Η υπόθεση, που αρχικά είχε περιγραφεί ως τροχαίο, άλλαξε ριζικά όταν μια αξονική τομογραφία έδειξε μια βολίδα μικρού διαμετρήματος στο κρανίο του θύματος, σε επικίνδυνο σημείο για αφαίρεση.

Ο 29χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Η έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζεται με στόχο την απόλυτη διευκρίνιση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα, τι οδήγησε στην κατάληξη αυτής της διαμάχης; Υπήρχαν προηγούμενα ανάμεσα στους δύο νεαρούς άνδρες; Τι προηγήθηκε στην εκδήλωση από την οποία επέστρεφε ο ύποπτος;

Οι οικείοι του 29χρονου περιμένουν αγωνιωδώς νέα από τη ΜΕΘ, ενώ η κοινότητα των Μοιρών Ηρακλείου παραμένει σε σοκ από την απρόσμενη και βίαιη εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκε, σήμερα (04.08.2023) το πρωί, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού που διαπράχτηκε χθες 03.08.2023 σε περιοχή του Δήμου Φαιστού και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έτερου ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες (03.08.2023) μεταμεσονύχτιες ώρες, ημεδαπός δέχθηκε πυροβολισμό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την εκτροπή του οχήματος του.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και της εμπεριστατωμένης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού  καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι στην ανωτέρω πράξη είχε προβεί έτερος ημεδαπός και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού.»

 

 

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση