Λευτέρης Αυγενάκης: Μεταρρυθμίσεις και Στρατηγική Ανάπτυξης για τον Αγροτικό Τομέα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοίνωσε την έναρξη των νέων καθηκόντων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευχαριστεί θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που του δείχνει και τονίζει την επιθυμία του για μεγάλες αλλαγές στον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Αυγενάκης, στοχεύει στη δυναμική ώθηση του πρωτογενούς τομέα, υποστηρίζοντας την αναγέννηση του αγροτοδιατροφικού τομέα, μέσω της στενής συνεργασίας με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς και τους εποπτευόμενους φορείς, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΓΕΩΤΕΕ, ΙΓΕ, ΜΦΙ, ΕΦΕΤ, ΚΟΝΙΑΡΕΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ κ.α.

Στις προγραμματικές δεσμεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνονται η αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η εμπορία αγροτικών προϊόντων μέσω αγροτικών συλλογικών σχημάτων, η αύξηση γεωργικών εκτάσεων για παραγωγή βιολογικών προϊόντων, οι δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις, η επιστροφή ΕΦΚ στο Diesel για το 2023 και τα νέα αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια.

Η ανακοίνωση του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, έρχεται γεμάτη αποφασιστικότητα για μια ισχυρότερη Ελλάδα με επιτυχή και αναπτυγμένο πρωτογενή τομέα. Η αναβάθμιση της αγροτικής οικονομίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο του.

NotosOnline

 

Εδώ η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση