Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Με μήνυμα του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ανάρτηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως:

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδικάζει την αβάσιμη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και υποστηρίζει τον ουκρανικό λαό που υποβάλλεται σε βαριές δίκες.
Εκπληκτική εισβολή σήμερα τα ξημερώματα των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μακαριστό Πρόεδρο της Ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνιο, εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την υποστήριξή του στον ουκρανικό λαό που αγωνίζεται f ή των Γονέων τους πράγματι, καθώς και των οικογενειών των αθώων θυμάτων.
Η Αυτού Αγιότητά του καταδικάζει αυτήν την αβάσιμη επίθεση που διέπραξε η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο Ευρωπαϊκό Κράτος, καθώς και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βαριά βία προς τους αγαπημένους μας, και πάνω από όλα – στον πολίτη πληθυσμός σήμερα. Ο Πατριάρχης προσεύχεται ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης να φωτίσει τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας να κατανοήσουν τις τραγικές συνέπειες των αποφάσεων και των ενεργειών τους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλεί τους αρχηγούς όλων των κρατών, των ευρωπαϊκών θεσμών και των διεθνών οργανισμών να εργαστούν για μια ειρηνική λύση αυτής της κρίσιμης κατάστασης μέσω ανοιχτού διαλόγου, που είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος και υπερκόπ ωμέ κάθε είδους καταφύγιο.
Ο Εκκλησιαστής Πατριάρχης αδελφικά καλεί τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, όλους τους Χριστιανούς, καθώς και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης, να προσεύχονται συνεχώς για τον Ουκρανικό λαό και για τη βασιλεία της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.»

φωτογραφία: Ecumenical Patriarchate

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ