Ουκρανία: Ακόμη 4 ομογενείς έχασαν τη ζωή τους – Στους 6 οι Έλληνες νεκροί

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικών, στους έξι έχουν φτάσει οι Έλληνες νεκροί Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς.  Άλλοι τέσσερις νεκροί καταγράφηκαν στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι βρέθηκαν δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, βόρεια της Μαριούπολης

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων».

Κ. Μητσοτάκης: Απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους.

Α. Τσίπρας: Η ρωσική εισβολή να τερματιστεί άμεσα.


Η ανακοίνωση της Χ.  Τρικούπη
:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τους θανάτους και τους τραυματισμούς Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία.
Καταδικάζουμε για μία ακόμη φορά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων που προκαλεί ανείπωτο πόνο σε άμαχο πληθυσμό και βυθίζει στην αστάθεια την ευρύτερη περιοχή».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των Ελλήνων ομογενών στην Ανατολική Ουκρανία για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι τα τραγικά θύματα ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου, που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και που οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους».

 

Διαβάστε επίσης

Φωτοφραφία αρχείου από WikiImages / Pixabay