Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 38 οι νεκροί & δεκάδες τραυματίες

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 38 νεκροί και 85 τραυματίες μετά από τη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.

Την ώρα της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της επιβατικής αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση για τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που εξέδωσε η Hellenic Train.

Στη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από την αμαξοστοιχία επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη από τα Τέμπη
«Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα από όλα με τους συγγενείς των θυμάτων και η υποχρέωση μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Από εκεί και πέρα ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ, ότι θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

«Για τα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές. Έχει, ήδη, ξεκινήσει, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε:

«Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Οι προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των Πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικών γερανοφόρων οχημάτων, που θα ανασηκώσουν τους συρμούς.

Μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.

Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

 

Φωτογραφία αρχείου by Erich Westendarp from Pixabay.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση