Έτοιμος ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ακρωτήρι

Ένας νέος και υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός ετοιμάζεται να υποδεχθεί βρέφη και νήπια από τη σχολική χρονιά 2023-24 στο Πυθάρι Ακρωτηρίου, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου. Με χωρητικότητα 50 παιδιών, ο νέος Σταθμός θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικογενειών.

Ο Δήμος Χανίων προετοιμάζεται να καλωσορίσει βρέφη και νήπια στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Πυθάρι Ακρωτηρίου για τη σχολική χρονιά 2023-24. Ο Σταθμός βρίσκεται στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου και έχει υποστεί πρόσφατη ανακαίνιση, εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας υλικά και ειδικό εξοπλισμό.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων και διαθέτει χωρητικότητα 50 παιδιών, με 25 νήπια και δύο τμήματα βρεφών από 12 έκαστο.

Σχετικά με το έργο, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών για τις νέες οικογένειες. Ο Σταθμός θα προσφέρει ασφαλή και προσβάσιμες παροχές, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των παιδιών.

Παρά την ύπαρξη ενός Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου, ο νέος, σύγχρονος Σταθμός θα επεκτείνει τις δυνατότητες φιλοξενίας, βοηθώντας τις οικογένειες να βρουν κατάλληλες λύσεις για τα παιδιά τους.

Το κόστος του έργου ανήλθε σε 336.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΑΤΑ. Με την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Χανίων συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση της περιοχής, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες για τις νέες οικογένειες και καλύπτοντας τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας. Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Πυθάρι Ακρωτηρίου αναμένεται να προσφέρει μια εξαιρετική λύση για τις οικογένειες της περιοχής, βοηθώντας τους γονείς να εξασφαλίσουν τη φροντίδα και την εκπαίδευση που χρειάζονται τα παιδιά τους.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ακρωτήρι
Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ακρωτήρι.

 

Το εσωτερικό του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ακρωτήρι
Το εσωτερικό του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ακρωτήρι.

N.O.