Κρήτη: Επιβλήθηκε ποινή 18 ετών κάθειρξης στον Μανόλη Καλομοίρη για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης επέβαλε ποινή 18 ετών κάθειρξης και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ στον Μανόλη Καλομοίρη, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020. Η απόφαση αναμενόταν σήμερα, μετά από μια σειρά δικών που άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίστηκαν μέχρι τον Φεβρουάριο.

Η δικαστική απόφαση λαμβάνει υπόψη το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, με αποτέλεσμα να μην επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον κατηγορούμενο. Ο Μανόλης Καλομοίρης είχε πυροβολήσει τον Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος προηγουμένως είχε δολοφονήσει τον 63χρονο πατέρα του Μανόλη, Λευτέρη Καλομοίρη.

Στην πρώτη δίκη, ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη αντίδραση από τους συγγενείς του Γιώργου Ξυλούρη, οι οποίοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τις ποινές που επιβλήθηκαν στον Μανόλη Καλομοίρη.

NotosOnline

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση