Λίσταρος: Για πάνω από δύο εβδομάδες χωρίς ίντερνετ

Με μισό ίντερνετ ο Λίσταρος, πάνω από δύο εβδομάδες, καταγγέλλει ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής.
Ο σύλλογος, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στην αδιαφορία, όπως λέει, των εταιρειών παροχής ίντερνετ, πού παρά τις αμέτρητες κλήσεις κατοίκων του χωριού δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα, ενώ ο τοπικός τεχνικός της Cosmote επιβεβαίωσε ότι ο ένας από τους δύο αγωγούς της γραμμής έχει βλάβη.

Η ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου Λίσταρου:

«Ένα ολόκληρο χωριό στο έλεος της αδιαφορίας της Cosmote και της Vodafone με μισό ίντερνετ για πάνω από δύο εβδομάδες.

Εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες το χωριό Λίσταρος στους πρόποδες των δυτικών Αστερουσιων παραμένει με μισό ίντερνετ, με υποβαθμισμένα download rates και ανύπαρκτα upload rates μεταξύ 0.00 και 0.1 Mbps βάση μετρήσεων στο speedtest.net σε βαθμό που δεν είναι εφικτή καμία τηλεδιάσκεψη. Στον Λισταρο διαμένουν άνθρωποι (σύμβουλοι εταιρειών, γραφίστες, ακαδημαϊκοί) που χρειάζονται το ίντερνετ για να δουλέψουν!

Παρά τις αμέτρητες κλίσεις κατοίκων του χωριού δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα, ενώ ο τοπικός τεχνικός της Cosmote επιβεβαίωσε ότι ο ένας από τους δύο αγωγούς της γραμμής έχει βλάβη. Το μόνο που κάνει ο Cosmote είναι να υπαινίσσεται ότι μάλλον δεν είμαστε σε θέση να εγκαταστήσουμε ένα router (ασχέτως του αν τους λέει ο πελάτης ότι είναι καθηγητής πληροφορικής σε πολυτεχνείο) και απλά προτείνει χρήση router με booster (με κάρτα κινητής τηλεφωνίας) αλλά και το δίκτυο κινητής στο χωριό είναι τόσο κακό που δεν έχουμε καν σήμα στα περισσότερα σπίτια.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Λίσταρου (www.klimatogi.org) εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την απαράδεκτη κατάσταση τον βασικών υποδομών και την αδιαφορία των εταιριών. Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση της ψηφιακής Ελλάδας εν έτη 2022».

Διαβάστε επίσης:

 

Φωτογραφία Vašek / Pixabay

Ακολουθήστε το notosonline.gr στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

- Advertisment -