Έξι νέα απορριμματοφόρα και 1300 κάδους σκουπιδιών πήρε ο Δήμος Χανίων

Την παρουσίαση των έξι νέων απορριμματοφόρων οχημάτων και 1.300 νέων κάδων απορριμμάτων, πραγματοποιήσε σήμερα ο Δημάρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στη Χαλέπα.

Πρόκειται για τέσσερα οχήματα χωρητικότητας 16 κ.μ. προυπολογισμου 700.000 ευρώ. Άλλα δυο, χωρητικότητας 6 κ.μ. που κόστισαν 200.000 ευρώ ενώ εντός Μαρτίου αναμένονται άλλα δύο, χωρητικότητας 12 κ.μ. που κόστισαν 300.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε: «Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο στόχος μας για μια πόλη πιο καθαρή γίνεται πραγματικότητα. Με την προσθήκη νέων οχημάτων καθαριότητας και νέων κάδων απορριμμάτων, βήμα-βήμα δημιουργούμε μια πόλη πιο καθαρή, πιο φιλική για το περιβάλλον, τους πολίτες αλλά και τους ανθρώπους της καθαριότητας».

«Σήμερα παραλαμβάνουμε τα έξι καινούργια απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς εκπληρώνεται ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής, που δεν είναι άλλος από το να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να αντικαταστήσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι, αν όχι όλο, του στόλου καθαριότητας του Δήμου Χανίων» επισήμανε ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Τσουπάκης σε δηλώσεις του, με το πέρας της παρουσίασης των νέων οχημάτων, ενώ τόνισε πως «τα νέα απορριμματοφόρα είναι σύγχρονα, αυτόματα οχήματα, με καινούργια συστήματα και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην καλύτερη και πιο ασφαλή αποκομιδή και τελικά στην καλύτερη εικόνα της καθαριότητας του Δήμου Χανίων».

απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων

Σε δηλώσεις της, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη, τόνισε πως: «Κύριοι στόχοι της Διεύθυνσής μας, που σταδιακά υλοποιούνται, αφορούν στην αντικατάσταση του παλιού μηχανολογικού εξοπλισμού, στον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων, στη βελτίωση του συστήματος της αποκομιδής και στη βελτίωση της διαχείρισης των σύνθετων απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση των πόρων και τέλος στην μεγαλύτερη ασφάλεια των συναδέλφων μας, εργατών και οδηγών, που είναι στο δρόμο καθημερινά» ενώ ανακοίνωσε την πρόσφατη ένταξη στο Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, για την προμήθεια εξοπλισμού ως προς διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων και την συλλογή βιοαποβλήτων & χαρτιού.

 

Διαβάστε επίσης: