Εκτεταμένες καταστροφές καταγράφονται από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά, με επίκεντρο το χωριό Τεμένια. Σύμφωνα με το ertnews.gr, η φωτιά έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές, ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη υπό αντίξοες συνθήκες.
- Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια, μία εκκλησία και αρκετά οχήματα έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.
- Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες επιτείνουν το έργο της κατάσβεσης.
- Οι εναέριες ρίψεις σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις από τις επίγειες δυνάμεις.
- Πάνω από 65 πυροσβέστες και 15 οχήματα βρίσκονται στο πεδίο της φωτιάς, με ενισχύσεις από όλη την Κρήτη.
Εκκενώσεις και φόβος για την Παλαιόχωρα
Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα την τουριστική περιοχή της Παλαιόχωρας, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί σε ειδικά διαμορφωμένες ζώνες αναχαίτισης. Όπως τόνισε στο ertnews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Χανίων, Γιώργος Τσαπάκος:
«Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να τη σταματήσουμε εκεί, για να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση».
Ο οικισμός Άνυδροι εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς την παραλιακή ζώνη, με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 10 μποφόρ.
Καταστροφή σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις
Το πέρασμα της φωτιάς έχει καταστρέψει ελαιώνες, μελίσσια και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με τις φλόγες να διασχίζουν οικισμούς και να απειλούν κατοικίες.
Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί από χιλιόμετρα, ενώ οι αρχές καλούν τους κατοίκους σε εγρήγορση, σε περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω εκκενώσεις. Η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική συνεργάζονται στενά για την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών από τις επικίνδυνες περιοχές.
NotosOnline με πληροφορίες από το ertnews.gr










