Μηχανική Βλάβη σε Ιστιοφόρο στη θαλάσσια Περιοχή της Γραμβούσας
Σε μια σημαντική επέμβαση προέβη η Λιμενική Αρχή Κισσάμου σήμερα το πρωί, αφού ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη που παρουσίασε στο ιστιοφόρο σκάφος “RV2” σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το ιστιοφόρο σκάφος, που έπλεε στην περιοχή νότια της νήσου Γραμβούσα, φιλοξενούσε δύο αλλοδαπούς επιβάτες, οι οποίοι αιτούνταν βοήθεια λόγω της βλάβης.
Το Επιβατηγό/Γενικής Χρήσης-Ταχύπλοο “ΜΠΑΛΟΣ ΣΤΑΡ” σπεύδει στο σημείο και εντοπίζει το σκάφος με τους δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι βρίσκονται σε καλή υγεία. Ακολούθως, το σκάφος ρυμούλκησε με ασφάλεια στον Λιμένα Κισσάμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό διευθετήθηκε χωρίς την πρόκληση τραυματισμού ή θαλάσσιας ρύπανσης. Η Λιμενική Αρχή Κισσάμου παραμένει σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί σε περιστατικά που απαιτούν άμεση επέμβαση, εγγυώμενη την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή.