Νέα δέντρα στον Δήμο Χανίων

Φυτεύσεις νέων δέντρων σε κεντρικά σημεία του Δήμου Χανίων, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον ανάδοχο εργολάβο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 65.120,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.), ενώ στο πλαίσιο του, ξεκίνησε ήδη η αντικατάσταση δέντρων σε πεζοδρόμια της πόλης, με τη φύτευση νέων (άριες, γιακαράντες), με αρχή την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στα Δικαστήρια. Οι δεντροφυτεύσεις θα συνεχιστούν σε σημεία εντός του εμπορικού κέντρου, ενδεικτικά στις οδούς:

  • Κυδωνίας
  • Αποκορώνου
  • Ανδρέα Παπανδρέου
  • Κ.Χιωτάκη
  • Αρχοντάκη
  • Ζυμβρακάκηδων
  • οδούς πέριξ του Δημαρχείου

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: «Στη θέση κάθε κομμένου δέντρου και κάθε ξεραμένου κορμού φυτεύουμε ένα νέο δέντρο. Στις προτεραιότητές μας, άλλωστε, είναι η προώθηση ενεργειών, που αφορούν στην προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Με τις συγκεκριμένες δεντροφυτεύσεις στοχεύουμε παράλληλα στη βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζει ο Δήμος μας στον κεντρικό του ιστό. Η πόλη μας χρειάζεται αναμφίβολα περισσότερο πράσινο και φροντίζουμε γι΄ αυτό μέσα από τις πράξεις μας».

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους μέσα από τη στάση ζωής τους να αποδείξουν την αγάπη και τον σεβασμό τους προς το περιβάλλον.

Τέλος, νέες φυτεύσεις δέντρων πραγματοποιήθηκαν και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, στο Καμπάνι, στο πλαίσιο χορηγίας της MOBIAK Α.Ε, ύψους 1.180 ευρώ.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου προχώρησαν σήμερα στη φύτευση σαράντα δέντρων, μεταξύ των οποίων: χαρουπιές, λαγκεστρέμιες, ακακίες, ροδιές, προύνοι, άριες, κ.α., τα οποία φέρουν ενδεικτικά, ονόματα των εργαζομένων της εταιρείας, στο πλαίσιο της εταιρικής ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.