Νέο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας του Δήμου Χανίων να ελέγξει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ανακοινώνεται ένα νέο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων. Αυτό το πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, όπως άτομα με αναπηρία, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, ιδιοκτήτες ποιμνίων και άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

Στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο να αντιμετωπίσει την πρόκληση στη ρίζα της, αλλά και να παρέχει σημαντική υποστήριξη σε όσους φροντίζουν ζώα συντροφιάς. Αναγνωρίζοντας ότι πολλά από αυτά τα ζώα μπορεί να καταλήξουν στους δρόμους ως αδέσποτα, η προσπάθεια αυτή ελέγχει επίσης τον πληθυσμό των αδέσποτων.

Για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Χανίων έχει εφαρμόσει στοχευμένες στρατηγικές για την καταπολέμηση της αδέσποτης ζωοφιλίας, με σειρά δράσεων όπως προγράμματα στειρώσεων, αναδοχής και υιοθεσιών. Σε συνεργασία με εθελοντικά φιλοζωικά σωματεία της πόλης, το Δήμο επιδιώκει να εξαλείψει την ύπαρξη αδέσποτων ζώων στους δρόμους.

Η δέσμευση του Δήμου Χανίων για την καταπολέμηση της αδέσποτης ζωοφιλίας είναι μακροχρόνια, και αυτό το νέο πρόγραμμα στειρώσεων αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια αυτή. Η προσπάθεια συνεχίζεται και με αυτήν την πρωτοβουλία, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου τα αδέσποτα ζώα δε θα είναι πλέον ένα πρόβλημα.

NotosOnline

Πληροφορίες και αιτήσεις για το πρόγραμμα εδώ👉https://www.chania.gr/eksypiretisi/adespota-zoa/strays-steirosi.html

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση