Υπόθεση “Αγία Σκέπη”: Ο Εισαγγελέας Χανίων προτείνει δίκη για 7 κατηγορούμενους

Σε δίκη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνεται η παραπομπή των 7 βασικών κατηγορούμενων για την υπόθεση της “Αγίας Σκέπης” από τον εισαγγελέα Χανίων. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι ύποπτοι σκόπιμα προκάλεσαν τον θάνατο τροφίμων του οίκου ευγηρίας, συνολικά 35 ηλικιωμένων, και συστήσαν εγκληματική οργάνωση. Οι πράξεις που τους αποδίδονται περιλαμβάνουν την παράλειψη χορήγησης τροφής, νερού και αναλώσιμων για την υγιεινή των ηλικιωμένων, χημική καθήλωση των τροφίμων, τοποθέτηση ουροκαθετήρων και συσκευών παροχέτευσης τροφής χωρίς ανάγκη, και παράλειψη διακομιδής τους σε νοσοκομεία.

Κατηγορούμενοι είναι δύο ιδιοκτήτριες της δομής, ένας γιατρός, ένας ψυχίατρος και τρεις εργαζόμενοι, με τους πρώτους τέσσερις να παραμένουν προφυλακισμένοι. Σε δύο περιπτώσεις, ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή τους, ενώ σε μια άλλη μετατρέπει την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τώρα, η διαδικασία προβλέπει τη σύνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για την οριστική παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορούμενων. Αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η υπεράσπιση δεν αποκλείεται να ασκήσει έφεση εναντίον της παραπομπής.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση